88-jarige is diepbedroefd als zijn vrouw overlijdt. Hij eert haar door dekens te maken voor kinderen in nood

Als er iets was waar Dolores Shelburne erg van hield dan was het wel dekentjes maken, die ze dan aan verschillende organisaties uit de buurt schonk.

Helaas overleed Dolores in mei 2015. Haar echtgenoot Clayton wilde de traditie van het maken van dekentjes verder zetten en besliste om zelf dekentjes te beginnen maken om de nagedachtenis van zijn vrouw te eren.

Aanvankelijk was dit best moeilijk voor Clayton omdat hij niet de minste ervaring had in het maken van dekentjes. Na verloop van tijd werd Clayton alsmaar handiger en algauw kenden deze stiel geen geheimen meer voor hem.

“Mijn tijd is niets. Ik ben 88 jaar oud. Ik kan dit doen wanneer het buiten regent en geniet er echt van. Ik ben er zeker van dat mijn vrouw trots op me zou zijn”, zei Clayton.

Een ding was zeker: Clayton wilde de traditie levendig houden en zijn zelfgemaakte dekentjes aan mensen schenken die ze nodig hadden. Hij had ooit eens verhaal gehoord over een man die zijn dochter in de auto met een dekentje moest achterlaten, en dat inspireerde hem om dekentjes aan de lokale politie van Zionsville te schenken. Nu heeft elke politieauto van deze zone een dekentje van Clayton in de auto liggen.

Sergeant Adrian Martin heeft niets dan lovende woorden over voor Clayton: “Als we bij een auto-ongeluk komen en het is echt slecht weer, komt zo’n dekentje goed van pas om rond iemand in nood te wikkelen.”

Nu het hele politiekorps van dekentjes voorzien is, is Clayton ijverig bezig om nieuwe te maken voor het Peyton Children’s Hospital in Indianapolis. Wat een warm gebaar om zijn vrouw te eren!

DEEL dit met je vrienden en familie!