Als de dochter deze woorden in bed zegt, komt de vader in ademnood. Maar de volgende dag wordt het nog absurder.

De vader legt zijn dochtertje Lisa van 3 jaar te slapen. Hij vertelt haar een verhaaltje voor het slapengaan en ze zeggen samen het Onze Vader op. Op het einde zegt het kleintje: “Liefste God, zegen mijn mama, papa en oma. En vaarwel opa!” De vader stelt onmiddellijk de vraag: “Waarom afscheid nemen van opa?” “Ik weet het niet, papa, dat viel me plotseling in!” De volgende ochtend wordt opa dood in bed aangetroffen. De vader dacht dat dit allemaal wel een ongelukkig toeval was.

Een maand later zit de vader opnieuw op de rand van het bed van zijn dochter en opnieuw bidden ze samen: “Liefste God, alsjeblieft, zegen mijn mama en papa. En vaarwel oma!” Diezelfde nacht kreeg de oma een hartaanval en overleed. De vader was er nu van overtuigd dat zijn dochter visioenen had.

Enkele weken later zit papa opnieuw bij zijn dochter op bed en opnieuw bidden ze: “Liefste God, zegen mijn moeder en vaarwel papa!” De vader trok bleek weg en trilde als een blad. Die avond ging hij vroeg naar bed, maar kon geen oog dichtdoen. Voor dag en dauw stond hij op en maakte zich heel voorzichtig klaar om naar het werk te vertrekken. Daar aangekomen dronk hij liters koffie om wakker te blijven en hield angstvallig de klok in de gaten. ’s Middags at hij alleen een beetje soep en sloeg de kip over om toch maar niet in een botje te stikken. Zijn enige doel was deze dag overleven. Hij bleef op kantoor tot het middernacht was. Opgelucht keerde hij terug naar huis.

Toen hij thuiskwam, zag zijn vrouw hem bezorgd aan: “Maar mijn schat. Nog nooit ben je zo laat op het werk gebleven. Wat is er gebeurd?” “Ik wil er geen woord over zeggen, maar het was de slechtste dag van mijn leven!”, antwoordde de man. De vrouw antwoordde: “Dus jij denkt dat je dag slecht was? Je hebt geen idee wat hier vandaag gebeurde! Vanochtend lag de postbode hier dood voor de deur!”

DEEL deze grap met je vrienden!