Baby wordt in de vrieskoude voor dood achtergelaten – Maar kijk nu wat deze kat doet!

De held in dit verhaal heet Masha. Masha is een langharige kat en komt uit de Russische stad Obninsk. Ze leeft als zwerfkatje in een appartementsgebouw. De bewoners vonden haar extreem slim dus tolereerden ze haar en voedden haar. Maar nu is ze de held van de hele stad.

Het is een koude ochtend in januari tijdens de Russische winter. Madeschda Machikowa, een 65-jarige gepensioneerde vrouw, hoort plotseling een miserabel gejank uit de trappenhal. Ze denkt dat het Masha is, haar geheime huisdiertje, die om hulp roept. Zonder aarzelen, daalt ze de trappen af om haar ter hulp te schieten.

Maar er is iets mis. Het geluid klinkt helemaal niet als een kat. Als ze in het karton kijkt, kan ze haar ogen niet geloven. Masha ligt vredig te rusten zonder een krimp te geven. Dan de schok: de geluiden komen van een menselijke baby, die pal naast de kat in de doos ligt. Masha had zich tegen de baby aan geknuffeld, om de baby met haar vacht te verwarmen.

Madeschda is tegelijk geschokt en ontroerd. Welk monster had de baby hier in de ijskoude trappenhal achtergelaten? Naast de doos lag een stapel luiers en gelukkig leek de baby in goede gezondheid. Maar in deze temperaturen is het alleen dankzij de moederinstincten van Masha dat de baby kon overleven.

Madeschda belde onmiddellijk een ambulance om de baby in veiligheid te brengen. Maar als de hulpverleners de baby wegnemen, begint Masha hartverscheurend te janken. Ze probeerde zelfs in de ambulance te springen. Het hart van de hulpverleners breekt als ze de zorgzame kat moeten achterlaten.

De baby stelt het goed, al weet niemand tot op vandaag wie de ouders zijn. We kunnen alleen maar hopen dat hun vreselijke beslissingen aan hun geweten knaagt. Moest Masha niet ter hulp zijn geschoten zou de baby de Russische winter wellicht niet overleefd hebben. Masha is nu de held van de stad. Ze kan de knuffels en de aandacht die ze nu krijgt nauwelijks ontsnappen.

En dat heeft ze helemaal verdiend. Als alle mensen zoveel medeleven hadden als deze kat zouden we in een veel betere wereld leven.

Om deze reden alleen al moet je dit verhaal DELEN met iedereen die je kent!