Drie mannen, een kerk en de Beatlesklassieker ‘Let it Be’. Kippenvel!

Er bestaan al ontelbare versies of ‘covers’ van de klassieker van de Beatles ‘Let it Be’. Maar weinigen hebben er zoiets moois van gemaakt als de heren van Gentri. De drie tenoren, die allen een professionele opleiding genoten, namen hun clip op in een prachtig kerkgebouw. Wie kent het lied niet? Het is vast ook een van de typische liederen die aan het kampvuur worden gezongen. In hun clip geven de mannen tevens een beetje historische achtergrond van de Beatleshit.

Volgens verschillende bronnen is ‘Mother Mary’ die in de song vernoemd wordt eigenlijk Paul McCartneys moeder, een briljante vrouw die echt Mary heette. Ze was de rots in de branding voor Paul gedurende heel zijn jonge leven. Ze stierf toen Paul 14 was. Later zou ze Paul in een droom hebben bezocht in een periode die voor Paul erg moeilijk was. Mary’s advies is eenvoudig en krachtig: Laat het zijn vaart maar lopen, Let it be.

‘Let it Be’ werd zo’n wereldhit en inspireerde miljoenen mensen. Hoewel er meer covers van bestaan dan bananen aan een bananenboom, wou Gentri het er toch op wagen. Ze hebben er werkelijk een juweeltje van gemaakt. Laat je bekoren door hun prachtige stemmen en de betoverende setting van de clip.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!