Heftig! De 17-jarige staat naakt voor de vrouwelijke tatoeëerder. Die breekt in tranen uit als ze het verhaal van het meisje hoort.

Flavia Carvalho is een 31-jarige tattoo-kunstenares uit Curitiba, Brazilië. 2 jaar geleden stapte een vrouw haar studio wiens verhaal haar voor altijd zou veranderen.

De klant wilde een tattoo van een lelie met roze blaadjes en een blauwe vogel. Flavia voldoet haar wens met de grootste zorg en vakkundigheid, maar het verhaal erachter zal ze nooit in haar leven nog vergeten.

tattoo2

De tattoo bestrijkt de hele buik van de jonge vrouw. Ervoor zag haar buik er beangstigend uit! Een 20 centimeter lang litteken ontsierde haar lichaam. Maar het verhaal erachter raakte Flavia diep: op een avond was de jonge vrouw gaan stappen in een club en daar ontmoette ze een man. Ze gaat niet in op zijn avances, want ze houdt niet zo van geflirt. Maar toen trok de vreemdeling plots een stiletto! Hij stak haar en reet haar hele buik open. Ondanks haar ernstige verwondingen kon de vrouw toch overleven. Maar een enorm litteken herinnerde haar altijd aan dit vreselijke voorval. Totdat ze Flavia ontmoette!

tattoo3

De tatoeage en het verhaal erachter bewogen Flavia ertoe om met een bijzonder project genaamd “A Pele da Flor” (de huid van de bloem) te beginnen. Ze geeft slachtoffers van huiselijk geweld volledig gratis tattoos om hun littekens te bedekken. De vrouwen moeten slechts één ding doen: zelf een ontwerp kiezen. De vreugde van de vrouwen en het herwonnen zelfvertrouwen is voor haar de grootste beloning.

tattoo4

Deze kersenbloemen dekken het litteken van een schotwonde! De jonge vrouw werd neergeschoten door haar ex-vriend en draagt nu deze delicate roze bloemen als teken van schoonheid en vergankelijkheid.

tattoo5

Deze jonge vrouw werd door haar ex-vriend neergestoken toen ze aan het werk was. Hij vluchtte op een motorfiets en veroorzaakte vervolgens een dodelijk ongeval. De vrouw overleefde met levensgevaarlijke verwondingen en draagt dankzij Flavia trots een tatoeage op de plaats van het litteken.

tattoo6

Een ander verhaal liet eveneens een diepe indruk op Flavia na: een 17-jarig meisje ontmoet een oudere man. Hij mishandelde haar, maar ze kon zich niet van hem losmaken. Toen ze de relatie wilde beëindigen, sprak ze nog een laatste keer met hem af. De twee kregen ruzie en de man grijpt het meisje beet. Hij steekt haar herhaaldelijk in de rug en verkrachtte haar vervolgens brutaal. Wat een nachtmerrie! Maar Flavia kan het verdriet van het meisje verzachten wanneer ze haar rug met kleurrijke bloemen “overschildert”.

tattoo7

Zelfs vrouwen die aan borstkanker lijden en daardoor littekens oplopen, krijgen van Flavia een gratis tattoo. Deze vrouw van 55 was dolblij na haar ontmoeting met Flavia. Die zegt lachend: “Het is nooit te laat om een tattoo te laten zetten!”

tattoo8

Een mooi en vooral praktisch gebaar voor deze getraumatiseerde slachtoffers van vreselijke gewelddaden. Als ook jij onder de indruk bent van deze geweldige actie DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!
[mashshare]