Mama en papa verwachtten een “normale” tweeling, maar toen zagen ze de tweede baby! ONGELOOFLIJK!

Een fotograaf uit California werd onlangs gevraagd om foto’s van een thuisgeboorte te maken. De ouders die al met hun eerste kind de ervaring van een thuisgeboorte hadden, wilden deze tweede geboorte op de gevoelige plaat vereeuwigen en ditmaal met een tweeling – een prachtige jongen en meisje. Maar er stond Robin Baker – een bekroonde fotograaf – een gigantische verrassing te wachten.

bevallenbad

Het is niet alleen uitzonderlijk dat een tweeling thuis geboren worden, maar het is buitengewoon zeldzaam dat een baby in de vruchtzak wordt geboren – en dat is precies wat er gebeurde met baby B. De vruchtzak voorziet de baby van voedingsstoffen en beschermt ook tegen schokken in de baarmoeder. Naarmate de baby in de baarmoeder groeit, zal deze vruchtzak bij de geboorte barsten waardoor “het water” van de moeder breekt.

Mama en papa konden 30 minuten van het gezelschap van baby A genieten toen baby B in de vruchtzak geboren werd. Het koppel had geen enkel idee dat baby B in de vruchtzak geboren zou worden. Echt ongelooflijk!

Nadat ze vernamen dat ze voor de tweede keer zwanger waren, ditmaal van een tweeling, beslisten ze om een fotoreportage van de thuisgeboorte te laten maken.

bevallenbad2

30 minuten nadat baby A geboren werd, kwam baby B “en caul”, dit wil zeggen dat de baby nog in de vruchtzak zit tijdens de geboorte.

bevallenbad3

Deze bloedstollende foto’s werden gemaakt door Robin Baker, een bekroonde geboortefotograaf, uit Temecula, Californië. Robin en haar echtgenoot hebben zelf vier kinderen.

bevallenbad4

Normaal barst de vruchtzak als de moeder haar weeën krijgt. Niemand kon weten dat de tweede baby in de vruchtzak ter wereld zou komen.

bevallenbad5

Voorzichtig doorprikte de moeder de vruchtzak met haar vingernagel. Papa zag er nauwgezet op toe dat alles goed verliep.

bevallenbad6

“Omdat tweelingen normaal in het ziekenhuis geboren worden, was deze geboorte zo bijzonder!” vertelt Robin Baker.

bevallenbad7

 De tweeling werd zo snel geboren dat het verlosteam te laat arriveerde. Het team hielp bij de bevalling van de placenta’s.

bevallenbad8

Gelukkig was Robin er om dit zeldzame fenomeen vast te leggen – en dit paartje mirakels.

Goed gedaan, mama, papa, Robin en de baby’s! DEEL dit geweldig geboorteverhaal met al je vrienden op Facebook!