SCHOKKEND! Als de 21-jarige deze foto schoot, kon ze niet vermoeden, dat kort daarna het allerergste zou gebeuren.

Op 23 september 2014 zouden Destiny Mantia en haar man Corey de 7e verjaardag van hun samenzijn vieren. De twee leerden elkaar in de 10e klas tijdens een football-wedstrijd kennen. Op dat ogenblik waren ze 15 en 16 jaar. Drie jaar later zouden ze trouwen. Het jonge paar heeft een gelukkig huwelijk.

destiny2

Hun zoontje Parker Lee maakt hun geluk compleet. De jonge familie zit boordevol dromen. Ze maken toekomstplannen, wilden een huis kopen en hun familie nog verder uitbreiden. “Hij was super grappig, lief en stond altijd klaar om me te helpen. We praatten voortdurend. Er ging geen dag voorbij dat we niet samen waren” vertelt Destiny over haar man.

destiny3

Maar op 20 september 2014 stort hun geluk als een kaartenhuisje in elkaar. Het wordt door een volkomen onbekende vrouw uit elkaar gerukt. Een jaar na deze verschrikkelijke dag plaatst de vrouw een bericht op Facebook en beschrijft ze het moment waarop haar leven voor altijd veranderde:

destiny4

Vandaag een jaar geleden was een dag als zovele andere. Corey Mantia stond op en vertrok naar het werk. Parker en ik bleven thuis en speelden de hele dag samen. Corey kwam later op de dag thuis en speelde met onze schattige baby, terwijl we ons klaarmaakten om naar de spa te vertrekken. We hadden daarvoor gespaard en onze kleine familie had dringend een beetje ontspanning nodig. Nou ja, we waren er echt aan toe. We konden niet weten dat enkele minuten later alles zou veranderen. We zouden niet langer een toekomst hebben. Alle dromen die we hadden zouden we nooit meer kunnen waarmaken. We zouden niet meer ons eerste huis samen kunnen kopen, we zouden Parker niet naar zijn eerste knipbeurt kunnen brengen, naar zijn eerste schooldag en ons gezin zou niet meer uitbreiden. Dit zou het geweest zijn. Alles wat we gekend hadden, zou eindigen en we hadden het zelf nooit gewild.

Onderweg naar de spa werden mijn prachtige man, die de auto bestuurde, mijn wondermooie baby, die ik nog de borst gaf en naar “Mickey Mouse Club House” keek, en ik frontaal en met zeer hoge snelheid aangereden door een dronken vrouw. Deze datum en dat tijdstip staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. De daad van een egoïstische persoon die dacht dat het oké was om nog te rijden, ontnam mijn 15 maanden oude zoon in een klap uit mijn leven. Ze zorgde ervoor dat mijn man en ik met de helikopter naar het ziekenhuis moesten overgebracht worden, waar mijn echtgenoot 24 uur later zou overlijden. Ze vernietigde in een klap een hele familie.

EEN egoïstische beslissing om te drinken en te rijden maakte van mij op de leeftijd van 21 jaar een weduwe en een moeder van een engeltje. Ze heeft vele nachtmerries veroorzaakt door de vele details die gepubliceerd werden, onder andere de autopsie van mijn baby en de vele reconstructiefoto’s. Vele dingen die een 21-jarige normaal niet ziet of zich niet moet voorstellen. Ze vernietigde elke droom die we samen hadden en veroorzaakte een pijn waarvan ik niet wist dat het bestond.

Op die dag stierf ook de Destiny die een echtgenote en moeder was. Ik moest mezelf opnieuw heruitvinden. Ik heb een kracht moeten tonen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik kon deze kracht vinden met de gebeden en de steun van vele vrienden en familie, en ook dankzij een ongelofelijke weduwe-groep, die me vertelden dat het volkomen normaal was wat ik voelde.

Deze pijn, dit leed en onze toekomst had bewaard gebleven wanneer iemand deze egoïstische vrouw had tegengehouden. Ook jij kunt iemands leven redden. Overtuig je vrienden en je familie om niet te drinken en te rijden. Deel geen plaatsen van alcoholcontroles. Wees een pleitbezorger! Sta samen met mij op! Laten we dit stoppen! Eentje is teveel. Drink en rijd niet!

destiny5

De wanhopige oproep van de moeder werd vandaag al meer dan 60.000 keer gedeeld. De moedige Destiny probeerde zo goed en zo kwaad als mogelijk verder te zetten zonder de twee belangrijkste mensen in haar leven. Maar elke dag blijft pijnlijk.

destiny6

Bij het fatale ongeval waarbij Corey en zijn zoon stierven, kwam ook de dronken bestuurder om het leven. De familie van de dader heeft nooit contact gezocht met Destiny: “Ik wou dat ze zich zouden verontschuldigen.” “Ze was op een bruiloft, dus er waren wel minstens 100 mensen die haar hadden kunnen tegenhouden om die avond in de auto te stappen.”

destiny7

Help deze jonge vrouw om haar boodschap te verspreiden, zodat de ene of de andere persoon aan deze familie denkt vooraleer dronken achter het stuur te kruipen. DEEL dit droevige verhaal en toon daarmee aan dat ook een biertje teveel is.
[mashshare]