Toen duizenden meisjes gevaccineerd waren tegen baarmoederhalskanker gebeurde er iets verschrikkelijks..

Toen Emily 13 jaar was geworden vond haar moeder Caron Ryalls het tijd om haar dochter te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Op dat moment dacht ze nog dat dit de beste manier was om Emily te schermen voor haar gezondheid. Maar wat er daarna gebeurde werd 4 jaar lang een verschrikkelijk tijd voor iedereen in het gezin. Toen ze werd gevaccineerd met HPV ging de eerste twee weken alles goed, maar daarna werd Emily opeens middelijk en duizelig.

Alles werd steeds erger toen ze inmiddels al weer twee prikken verder was, en de symptomen werden meer met onder andere buikpijn, borstpijn en problemen met ademhalen. “Ik heb een keer meegemaakt dat ik niks meer voelde aan een kant van mijn lichaam, en daar kon ik mij ook niet meer bewegen, ik wist gewoon echt niet wat er aan de hand was”. zegt de 17 jarige Emily.

baarmoederhalskanker

Emily is helaas niet de enige die hier last van had en steeds heeft, er zijn duizenden meisjes die hier last van hebben. Emily was helemaal gezond voordat ze werd ingeënt en was erg sportief; ze zat op hockey, dansen en ook nog een atletiek, verder haalde ze de hoogste cijfers op school. De toekomst zag er prachtig en helder uit voor Emily.

De ouders van Emily hebben haar ziekte en aandoening aangegeven en gemeld bij de Engelse waakhond, ook wel de MHRA genoemd, die zich bezighoud met medicijnen. In de afgelopen 10 jaar zijn er al 22.000 bijwerkingen gemeld van meerdere inentingen zoals die tegen polio, griep, baarmoederhalskanker en ga zo maar verder.

baarmoederhalskanker2

8228 meisjes hebben last van bijwerkingen nadat ze werden gevaccineerd met HPV en 2587 hebben ernstige klachten. In dit geval hebben we het alleen over Engeland en de toezichthouders zeggen dat nog helemaal niks is en het om nog veel meer gevallen gaat maar de meeste melden het simpelweg niet bij de waakhond.

De waakhond denkt dat slechts 10 procent van de meisjes die hier last van hebben het bij hun melden. Als je dat even ruw rekent zou dat om 10 duizenden gevallen gaan die door het HPV-vaccin bijwerkingen hebben gekregen.

Toen Emily en haar ouders naar de dokter toe ging werd ze erg raar aangekeken. Op het moment dat ze over het HPV-vaccin begonnen deden de artsen vijandig en zeiden het volgende: “We zijn in de ochtend allemaal moe Emily”. Dat was het antwoord op dat ze de laatste tijd erg moe is.

baarmoederhalskanker3

Groot-Britanie vind dat het vaccinatieprogramma erg goed is en goed heeft gewerkt, maar andere landen denken daar heel anders over. Die nemen namelijk maatregelen.

In Denemarken was dit jaar nog een documentaire waarin je kan zien hoeveel meisjes blijvende schade hebben opgelopen door dit vaccin, waarvan sommige zelfs in een rolstoel zitten. Japan heeft daarop besloten deze vaccinatie helemaal niet meer aan te raden omdat het slecht voor de gezondheid is en de bijwerken gewoon gevaarlijk zijn.

Emily en haar familie hebben besloten, samen met 80 andere gezinnen om actie te ondernemen. Samen hebben ze een groep opgericht om meisjes die bijwerkingen hebben bij elkaar te brengen; de Association for HPV Vaccine Injured Daughters (AHVID).

Veel mensen zijn erg geschrokken van dit bericht, en steeds meer mensen, zoals dochters en ouders, vragen ook dit bericht verder te delen met je vrienden, familie en geliefden, want dit is zeker iets om over na te denken..