Vrouw overlijdt amper enkele maanden na hun huwelijk. 2 jaar later bekijkt politieagent een camera en ziet DIT.

Dit is een verhaal over liefde, verlies en ongelofelijk vertrouwen. Enkele dagen voor Dave en Erica zouden trouwen, kreeg Erica te horen dat ze aan een zeldzame en agressieve vorm van lymfklierkanker leed. Ze overleed in 2011 op 30-jarige leeftijd. Dave werd weduwnaar met een gebroken hart en haalde troost uit de honderden foto’s die ze op hun camera bewaard hadden.

In 2012 werd Dave het slachtoffer van inbrekers. Zijn Xbox, dure juwelen en elektronica werd gestolen – en het schokkendste van al: zijn geliefde camera. “Het leek gewoon niet eerlijk na alles wat ik meegemaakt had, het was een slag in mijn maag” verklaarde hij aan CNN. Meer dan 300 foto’s van hun leven, gewoon weg. Op de camera stonden zelfs foto’s van haar begrafenis. Dave wist dat hij de foto’s nooit meer zou terugzien.

Een jaar later vond er een andere inbraak plaats en de politie kwam op het spoor van een pandjeshuis waar 20 gestolen items werden aangetroffen, waaronder een camera. De politie schakelde de camera aan en bladerde door de foto’s. Hoe meer foto’s ze zagen, hoe meer ze beseften dat deze camera een bijzondere betekenis had – zeker toen ze de foto’s van de bruiloft en de begrafenis zagen. De politie had niet meteen namen om de camera aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen, maar ze herkenden een bruine muur en een boom op een foto. Toen ze door de buurt reden waar ze dachten dat de foto genomen was, herkende ze Dave Lacey.

Omdat Dave de hoop had opgegeven, dacht hij aanvankelijk dat het om een slechte grap ging. Maar toen hij de band van de camera zag, die door Erica eigenhandig gemaakt was, wist hij het.

DEEL dit aangrijpende verhaal met je vrienden op Facebook!