WAARSCHUWING: Dit insect is opgedoken in Nederland. Dood of ontwijk het als je het ziet. Dit is de reden waarom…

Weinig mensen vinden het een leuk idee om insecten in hun kamer te hebben, zeker niet van insecten die je kunnen schaden. Een insect met de naam “kissing bug” mag misschien wel een schattige naam hebben, maar het heeft best zeer ernstige kwaadaardige bedoelingen. De beet kan gevaarlijk en dodelijk zijn voor mensen en het insect is in Nederland aan een steile opmars bezig. Dus wees maar beter voorbereid.

9332269_G

De kissing bug voedt zich met het bloed van zoogdieren, waaronder mensen, honden en zowat alles met huid en bloed. De insecten worden ook aangetrokken door carbondioxide, datgene wat mensen uitademen, zodat ze zich graag rond je neus en je mond bevinden. Als het insect een parasiet in zich heeft wanneer je gebeten wordt, heb je een groot risico op de ziekte van Chagas, hetgeen fataal kan zijn als het niet tijdig behandeld wordt.

Niet elk insect heeft deze parasiet in zich, maar het is belangrijk om aandachtig te zijn. Op de onderstaande foto zien wij het enge gezicht van de kissing bug. Als je gebeten wordt, let dan op symptomen als koorts, vermoeidheid, uitslag, diarree en overgeven. De insecten verbergen zich in scheuren van huizen en komen ’s nachts naar buiten, dus vaak weet je geeneens dat je gebeten bent.


Manieren om jezelf te beschermen:

1.verwijder scheuren in je huis
2.doe regelmatig een controle op je huisdieren en kinderen
3.verwijder stapels houten en/of stenen van je woonomgeving (huis)
4.verlichting buiten in de nacht niet aan zetten
5.Als je geeft om je vrienden en kennissen dan DEEL je dit bericht, zorg ervoor dat zij ook op de hoogte zijn van deze levensgevaarlijke insect!
[mashshare]