Ze lijdt aan alopecia en is kaal. Jongen laat zijn haar 2 jaar lang groeien, zodat hij een pruik voor haar kan maken

Tyler Boone uit Georgia (VS) is acht jaar oud als hij beslist om zijn haar te laten groeien. Maar niet zomaar om een cool kapsel te hebben, maar voor zijn zesjarige vriendin Gabby Ruiz. Het meisje lijdt aan alopecia areata, beter bekend als cirkelvormige haaruitval, waarbij de haren niet meer terug groeien. Omdat Gabby zo droevig is dat ze haar mooie lokken verliest, besluit Tyler om zijn haren aan haar te schenken – om er een pruik van te laten maken!

Daarvoor laat de jongen twee jaar lang zijn haar groeien. De jongen werd voortdurend voor een meisje aanzien. “Daar ben ik al aan gewend”, zegt Tyler. Maar na al die maanden is het zover: zijn haren zijn lang genoeg om geknipt te worden. Gabby verhuisde intussen naar een andere staat. Maar Tyler zou zijn belofte houden.

De twee ontmoeten elkaar in een winkelcentrum. Gabby neemt de 30 centimeter lange haren van Tyler in een paardenstaart. Met een knip van de schaar heeft ze haar toekomstige haren in de hand. Na de knipbeurt ziet Tyler er helemaal anders uit! “Dit voelt toch heel anders”, zegt Tyler lachend. Maar de 10-jarige heeft geen spijt: “Ik wilde Gabby gewoon blij maken.”

Het haar van Tyler werd overgemaakt aan een organisatie die pruiken maakt voor kinderen en zij zullen voor Gabby een persoonlijk en op maat gemaakt exemplaar maken. Wat een geweldige vriendendienst!

DEEL dit prachtige gebaar met je vrienden!